Hvalp og lockdown?

Det var helt sikkert ikke sådan her, du troede, du skulle hjælpe din hvalp i gang med livet som familiehund -MEN du kan udnytte tiden til jeres fordel!

Her er 3 gode ting ved den ekstra hjemmetid under lockdown:

  • Nu har du tiden til at lave masser af relationsopbyggende øvelser, der er medvirkende til at skabe et tæt bånd mellem dig og din hvalp.

  • Alene-hjemme-træning har aldrig haft bedre betingelser. Nu kan du træne i det helt rigtige tempo, så I begge er klar til det normale hverdagsliv, som venter forude.

  • Meld jer på et online hvalpekursus eller et træningsforløb i f.eks. indkald eller empowerment. Når du træner hjemme i trygge omgivelser, bliver hvalpen ikke forstyrret af sine omgivelse, og grundlaget for de nye færdigheder bliver lagt under optimale betingelser. 

Happy training

pups and peeps !

Happy training

pups & peeps!

Du kan gøre en lille ting, som gør en kæmpe forskel

Nogle hunde lider af angst for fremmede hunde, og når du møder en hund, der kaster sig ud i snoren og gør efter din hund, så kan det meget vel være en hund, som reagerer voldsomt, fordi den er bange. Når en hund reagerer sådan i frygt, har den brug for afstand til det, som gør den bange.

Den afstand kan den anden hundeejer ikke altid selv skabe for sin hund, hvis hunden er så ophidset, at den er ukontaktbar eller ikke kan samle sig om at vende om og gå den anden vej. 

Hvis du går i en bue udenom, går over på fortovet på den anden side af vejen eller på en anden måde skaber distance og plads mellem din hund og den gøende hund, så betyder det alverden for den anden hund og dens ejer. Virkelig alverden. For så kan du være med til at give den anden hundeejer en lille smule plads til at arbejde med sin hund og ændre på den frygt, som hunden oplever. 

Hjælp hinanden, giv hinanden plads, og vær en kæmpe ven for dem, som arbejder med frygtrelaterede adfærdsproblemer hos deres hunde.

IMG_0488-2 (1).jpg

Du kan gøre

en lille ting,

som gør en

stor forskel

Happy training

pups & peeps!

Socialisering

Socialisering er en livslang proces, som du skal være opmærksom på gennem hele hundens liv. 

 

Hvalpen gennemgår en udvikling, med  en sensitiv periode, hvor den er særligt sensitiv overfor de indtryk, den får. Derfor er det ekstra vigtigt, at hvalpen, i den sensitive periode, kun har gode oplevelser.

Den sensitive periode er omkring hvalpens 8.-16. leveuge. I denne periode er det godt at give hvalpen oplevelser, som man ønsker, at den skal blive tryg ved, f.eks. at køre i bil eller tog -det er bare meget vigtigt, at du tilrettelægger oplevelserne på en måde, så hvalpen føler sig tryg hele vejen igennem. 

Det er en fejlagtig opfattelse, at socialisering handler om at give hunden så mange forskellige oplevelser som muligt, mens den er hvalp.

Socialisering handler om at give hunden oplevelser på den rigtige måde, gennem hele livet, og under særlig opmærksomhed i den sensitive periode. 

Happy feeding

pups & peeps!

Contra freeloading

Contra freeloading er betegnelsen for det fænomen, at dyr har en tendens til at vælge at arbejde for føden, selv når de har mulighed for at få maden serveret. 

Denne viden kan vi udnytte for at øge vores hundes velfærd ved at, ja, lade dem arbejde for at få adgang til mad. 

Her får du 3 tips til, hvordan din hund kan arbejde sig til sin mad:

  1. Put foderet i en tom plastikflaske, og lad hunden skubbe flasken rundt for at få foderet ud

  2. Gem foderet i en masse små portioner rundt i lejligheden eller i haven, så hunden skal snuse sig frem til det

  3. Bland foderet med vand i en beholder (Tupperware el. lign.) og lad det stå i fryseren natten over. Server denne lækre hundemadsisterning for hunden på et håndklæde eller i haven

*Hold ekstra opsyn med din hund, når den fodres på denne måde. Så snart, foderet er blandet med genstande, skal vi holde ekstra øje med de madglade slugehalse (vi kender vel alle en lab eller to, hvor der godt kunne ryge en colaflaske med ned)

HUNDdk

HUNDdk

Unfold your dog

HUNDdk

Unfold your dog

HUNDdk

Unfold your dog

HUNDdk

ENETIME

Ved en enetime får du instruktørens

fulde opmærksomhed, derfor kan du

optimere din træning

495,-
 
*Når du har haft 5 enetimer,
får du den 6. gratis

Le

Join fællesskabet 

-Modtag eksklusive tilbud

-Få besked om nye hold, foredrag og blogindlæg